» Kom på en av sommarens visningar

Hur var det när världens bäste bonde var på besök i Stockholm?

Den 4:e augusti var Permakultur Stjärnsund på en heldagskonferens i Stockholm på temat småskalig ekologisk matproduktion. Huvudtalare var odlings- och permakulturkändisarna Joel Salatin och Darren Doherty.

Under dagen fick vi t ex lära oss om Joels supersmarta rotationssystem och användande av samspel mellan djurslag, och Darrens ”regrarian”-koncept där permakultur, holistiskt tänkande och så kallade keylinedesign är nyckelkomponenter. Dessutom hade konferensensarrangören Stuart Pledger (Regenerative Solutions och Circular Economic Forum samt deltidsboende i Stjärnsund) bjudit in en hög med härliga svenska inspiratörer inom detta område som diskuterade möjligheter och utmaningar för småskalig ekologisk matproduktion under svenska förutsättningar.

Det kommer snart att lägga upp inspelningar av föreläsningarna så för den som är intresserad kan man ta del av alla kloka ord som sas på denna dag för en liten slant. Vi återkommer med mer information och länk till detta, men så länge kan ni läsa en bra sammanfattning skriven av David Jonstad på Effekts blogg http://effektmagasin.se/superbonden-fixar-biffen-joel-salatin

INLÄGG SKRIVET AV STUART PLEDGER OCH REBECKA THÖRNQVIST