» Kom på en av sommarens visningar

Samåkningsgruppen Hedemorafararna

SamakningDet är ganska klurigt att bo i Stjärnsund utan egen bil men det går! Särskilt sedan samåkningsgruppen Hedemorafararna startades hösten 2013.

Det går ett par bussar till och ifrån Hedemora på vardagarna men på helgerna behöver man bil, det vill säga om man inte är hurtig nog att cykla 27 km till tåget i Hedemora. Det finns några personer i Stjärnsund som inte har någon bil och många fler som har en bil men som vill minska sitt åkande på grund av ekonomiska skäl och/eller för att minska sin klimatpåverkan. Därför startades Hedemorafararna, en sms-grupp för samåkning som idag används av ett tjugotal Stjärnsundsbor.

Sms-tjänsten vi använder heter https://smsgrupp.se/ och den är gratis. Samåkningen fungerar genom att man skickar ett sms till gruppen Hedemorafararna om man har plats i en bil eller om man önskar åka någonstans. Alla som är med i gruppen får smset och svarar till personen i fråga om man vill/kan åka med eller vill/kan köra. Det har hittills fungerat väldigt bra i Stjärnsund och vi kan starkt rekommendera tjänsten!