» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Guidad visning Permakulturprojektet & Mångfaldsträdgården i Stjärnsund

17 augusti, 2019 @ 10:30 - 12:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 10:30am på lördag, upprepas till [series_end_day]

160 kr

Biljetter till visningarna finns här: https://stjärnsund.nu/produkt/guidad-visning/

Kom på en vandring genom byggprojekt, trädgårdar och odlingar i Stjärnsund! Vi visar hur vi tänker och gör med våra permakulturinspirerade lösningar för hållbarhet och självhushållning. Du får se många innovativa lösningar så som hus på hjul, rocket stoves, utekök, insektshotell, damm, permakulturbibliotek och mer eller mindre exotiska fruktträd och bärbuskar samt en mångfald av olika fleråriga grönsaker, en del som går att smaka på!

Tid: 10.30 – 12.00

Mötesplats:  
Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund  – Vi träffas utanför entrén vid Fridhem, Stjärnsund

Försäljning:
Beroende på tillgänglighet finns det grönsaker och hantverk till försäljning samt Årets trädgårdsbok 2018 Skogsträdgården – odla ätbart överallt  och boken Fleråriga grönsaker – upptäck, odla, njut som skrivits av de lokala författarna Philipp Weiss och Annevi Sjöberg.

Klädsel:
 Se till att vara klädd för rådande väder. 

Lunch: Ta tillfället att fika eller äta lunch med inspiration från det Italienska, Japanska och Mexikanska köket vid caféet Sundets Stjärna alternativt avnjut en lokalproducerad vegansk/vegetarisk lunch i uteköket vid Fridhems kursgård och vandrarhem efter visningen. Maten i uteköket kostar 150 kr per person. Boka lunchen i förväg genom att skicka ett sms till 0762090240.

Upptäck Stjärnsund: Passa på att sova över till söndagen i något av de olika boenden som erbjuds i trakten  och njut av skogarna, sjöarna, odlingarna och den gemytliga atmosfären. Det finns möjlighet att hyra cyklar, kanoter, prova på bågskytte, fiske, mm.  Fridhems kursgård och vandrarhem har även en eko-butik, lokala hantverk och konstutställningar. Efter visningen kan du även ta tillfället i akt och besöka Stjärnsunds bruksmarknad (till kl 14) nere vid dammen bara 500 meter från permakultur stjärnsund. Vissa lördagar är det även pubkväll på det lokala bryggeriet Stjärnsunds brygghus.

Presentkort: Om du vill ge bort en visning i present kan du ladda ner ditt presentkort här och själv skriva ut och fylla i mottagarens namn. Mottagaren tar med presentkortet och anger betalarens namn vid visningen.

Biljetter till visningarna finns här: https://stjärnsund.nu/produkt/guidad-visning/

Detaljer

Datum:
17 augusti, 2019
Tid:
10:30 - 12:00
Pris:
160 kr
Evenemang Kategorier:
, , , , ,
Webbplats:
https://stjärnsund.nu/produkt/guidad-visning/

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige

Arrangör

Permakultur Stjärnsund
Telefon:
022580303