» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tiny House fortsättningskurs

24 juli, 2019 - 28 juli, 2019

4000 kr

Lär dig att bygga genom att prova på. Vi använder oss av egentillverkade, återvunna samt konventionella material när vi bygger invändigt i huset och börja skapa en hemmakänsla. Detta är en fortsättningskurs då stommen redan kommer vara byggd, men alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet. Första dagen kommer vi få möjlighet att titta på flera färdiga hus på hjul i området och studera för/nackdelar med olika lösningar.

Här är ett videoklipp från SVT med bilder från en tidigare kurs: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/de-staller-om-for-klimatet

Under 5 intensiva dagar kommer vi få jobba med följande:

– tillverkning och installation av egna lister
– inramning av fönster
– genomgång av solenergi för eget bruk
– grunläggande eldragning
– bygge av trappor/stege
– färdigställande av tak
– sovloft
– köksbygge

Detta är en learning by doing kurs och du ska vara förberedd på att jobba och att lära dig hantera olika verktyg. Du får kunskaper som passar både till vagnsbygge och andra enkla byggnader. Vid kursens slut hoppas vi att du fått tillräckligt med erfarenhet att du själv vågar bygga något eget liknande.

I Stjärnsund finns det även möjlighet att titta på ett antal vagnsbyggen (bastu, marknadsvagn, bostäder) som brukas på olika sätt, samt några som är under uppbyggnad just nu. Ni får även besöka Davids vagn som han bor i permanent och se hur det kan se ut med året runt boende i vagn.

– Max 10 deltagare
– Tiderna är 09.00 – ca 16.00 varje dag

KURSLEDARE

Kursledarna är bröderna David och Joshua Roxendal, medlemmar i Permakultur Stjärnsund och erfarna byggare. Båda är erfarna kursledare och tiny house byggare.

David har byggt på över 10 hus på hjul, flertalet utekök samt andra strukturer och hus sedan 2013. Han bor även året runt i sitt 2:a egenbyggda hus på hjul tillsammans med sin fru Eliza och deras hund Tiggy.

Joshua är en utbildad timmerman och natural builder med mycket erfarenhet av både mindre och större byggen. Han kan sina verktyg och är en bra handledare. Han har mångårig erfarenhet av kurser och byggnation från många platser i världen.

Tillsammans har bröderna varit med och startat upp en aktiv permakulturgård i Stjärnsund, Södra Dalarna.

BOENDE / MAT

Enklast är att boka eget boende via AirBnb i Stjärnsund:
https://www.airbnb.se/s/Stjärnsund/

Det finns även bra campingmöjligheter för de som tycker om friluftsliv.

Det finns en lanthandel i Stjärnsund med det mesta som behövs i matväg och det finns oftast köksmöjligheter i de olika boenden som finns i området.

ANMÄLAN / BETALNING

Kursen är fullsatt

 

ÅTERBETALNINGSPOLICY
http://xn--stjrnsund-x2a.nu/permakultur-stjarnsund/policy-for-aterbetalning/

Detaljer

Börjar:
24 juli, 2019
Slutar:
28 juli, 2019
Pris:
4000 kr
Evenemang Kategorier:
, ,
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/615130642270888/

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige