» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Timringskurs-Lär dig grunderna i ett hantverk

maj 27 @ 09:00 - maj 31 @ 15:00

4000kr

 

 

Drömmer du om att komma till skott med den där bastun som du skulle vilja sätta upp nere vid sjön? Eller har du undrat hur det känns att smeka fram en livfull yta ur en stock med en bilningsyxa?  Vill du avmystifiera timringsknutarnas ädla konst och prova på ett genuint hantverk? Nu har du chansen. 

 

Vi erbjuder dig att under fem dagar vara med i bygget av ett vindskydd, bordsbänk och eldpall vid sjön Hålen, mellan Stjärnsund och Rörshyttan. Marco Izzo och Daniel Gut, två stycken lokala yrkesverksamma timmermän kommer att leda dig teoretiskt och praktiskt. Marco och Daniel bor i Dormsjö (10km från Stjärnsund) där de bedriver sin verksamhet i hantverksmässig timring. Båda har utbildat sig vid Dalarnas Timringsutbildning på Sjövik Folkhögskola. Kursen kommer att gå igenom; 

 

*Planering vid timring

*Genomgång av verktyg

*Säkerhet

*Lära sig att ”se” timret och välja stockar i en harmonisk följd

*Praktiska övningar och utveckling av färdigheter

*Timringsmoment som bandning, långdrag, bilning

* Knuttyperna lax-,klov- och rak singelkattknut

 

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi kommer att arbeta med traditionella verktyg, men Marco och Daniel kommer att visa hur de arbetar till vardags, med motorsåg. Deltagare som vill prova det måste minst inneha motorsågsbehörighet A och själv ta med skyddskläder.

 

I kursavgiften ingår ett studiehäfte som mailas till dig. Det kommer att gå igenom alla moment i kursen, samt alla konstruktionsritningar på allt vi bygger.

 

ATT TA MED

Rejäla arbetskläder, handskar och skor med hätta lämpar sig väldigt bra. Ett gott väder. I brist på det, regnvänliga kläder. Hela kursen är förlagd utomhus.

 

BOENDE

Det finns gott om boendealternativ i Stjärnsund, en sammanställning hittar du här.

 

MAT

I kursen ingår en sopplunch med bröd. Kaffe kommer att kokas traditionsenligt över öppen låga på plats, om myndigheterna vid tidpunkten tillåter. Ta med vatten, kåsor för dryck och mat samt bestick.

 

FRÅGOR

Skriv till marco@inreform.se  eller fredrik.l.fridh@gmail.com. Du kan också ringa Fredrik Lundkvist Fridh 073-82 856 82, som är projektledare på Leader-projektet som utvecklar platsen där vi bygger och kommer att finnas till hands under kursen.

 

TIDER

Onsdag 27/5 – söndag 31/5. Onsdag 27/5 börjar vi 9.00. Övriga dagar 8.30. Vi avslutar 16.30 utom söndag 31/5 som avslutas vid 15-tiden.

 

PRIS

4000 kr (inkl moms). 

 

ANMÄLAN

Anmälan sker genom att skicka ett mail till marco@inreform.se med namn, telefonnummer och eventuella matpreferenser. Marco skickar dig därefter en faktura och när den är betald är din plats säkrad.

Vänligen observera: Kursavgiften omfattar en anmälningsavgift på 500 kr som ej återbetalas vid eventuell avbokning.

Första dagen samlas vi i Stjärnsund vid Fridhems parkering, (kartnål finns här), och går därifrån till byggarbetsplatsen.

 

ÅTERBETALNINGSPOLICY
Läs mer om vår policy här.

Detaljer

Börjar:
maj 27 @ 09:00
Slutar:
maj 31 @ 15:00
Pris:
4000kr
Evenemang Kategori:

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige

Arrangör

Marco Izzo
Telefon:
073-5155049
E-post:
marco@inreform.se
Webbplats:
www.inreform.se