» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Svampodling i stockar, stubbar och flis

juni 1 | 10:00 - juni 2 | 15:00

1800kr

Välkommen att prova på svampodling! Att odla svamp ger nya möjligheter att använda de skuggigare delarna av trädgården för matproduktion. Samtidigt blir svampsäsongen mycket längre, och avståndet till skörden kortare. Svampodling är nyttigt, roligt och spännande!

Detta är en introduktion till svampodling för nybörjare, där vi lär oss genom att göra. Helgen startar med en liten rundtur där vi får se några exempel på hur man kan odla svamp i stockar, stubbar och flisbäddar. Därefter tar vi oss vidare till gården Fläckemyran, där vi äter matsäckslunch och sedan arbetar praktiskt med inokulering i stockar och flisbäddar. Vi arbetar med shiitake, ostronskivling och jättekragskivling. Som deltagare får du ta med dig ett par färdiga svampstockar hem efter helgen. På kvällen lagar vi gemensam middag utomhus och myser kring en lägereld. På söndagen lagar vi frukost och matsäckslunch tillsammans och fortsätter sedan svampodlingsarbetet i Mångfaldsträdgården, Stjärnsund. Det blir också tillfälle till en kort rundvandring i Mångfaldsträdgården.

Kostnad inklusive två svampstockar samt råvaror till lördag middag, söndag frukost och söndag lunch: 1800 kr/person. Barn 10-12 år medföljer vuxen till en kostnad av 200 kr. Det är inte lämpligt att ha med barn under 10 år, eftersom vi kommer att arbeta med farliga grejer som vinkelslip, borrmaskin och hett bivax.

Övernattning: Det finns möjlighet att ta med eget tält och sova utomhus (utedass finns), i övrigt hänvisar vi till Fridhem vandrarhem och andra övernattningsalternativ i trakten.

Anmälan: Anmäl dig genom att skicka ett mejl med namn, postadress, telefonnummer och antal personer till annelie.hilmerby@gmail.com Du kommer att få en faktura skickad till din e-postadress, och när den är betald är din plats bokad. Då får du ett bekräftelsemejl med biljett. Obs: antalet platser är begränsat.

Avbokningsregler:
Se vår policy för återbetalning

Tid: lördag 10.00 – söndag 15.00

Klädsel och annat praktiskt: Se till att vara klädd för rådande väder. Rejäla skor eller stövlar och arbetshandskar är bra att ha. Ta med mugg, tallrik och sked samt en vattenflaska. Ta också med egen matsäck att äta på lördagens lunch. Om du vill tälta, tar du med eget tält och utrustning för detta. Hundar får följa med om de hålls i koppel och inte stör övriga deltagare.

Tillgänglighet: Hör av dig i förväg om du har frågor om tillgänglighet.

Lunch: Vi lagar vegetarisk mat utomhus över öppen eld eller på stormkök. Ange ev. specialkost i samband med bokningen.

Försäljning: I slutet av helgen finns möjlighet att handla plantor (ej buskar och träd), böckerna Skogsträdgården, Fleråriga grönsaker och Nötodlarens handbok samt Spelet om fleråriga grönsaker och vår skogsträdgårdsskylt.

Kontaktperson: Annelie Hilmerby, 070-7980157, annelie.hilmerby@gmail.com

Detaljer

Börjar:
juni 1 | 10:00
Slutar:
juni 2 | 15:00
Pris:
1800kr
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige

Arrangör

Annelie Hilmerby
Telefon:
0707980157
E-post:
annelie.hilmerby@gmail.com