» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Skogsträdgårdsodling och mat med fleråriga grönsaker

juni 16 | 10:00 - 16:00

900kr

Välkommen till en dag i den vilda skogsträdgården Mångfaldsträdgården i Stjärnsund! Under några timmar ges en grundläggande introduktion till skogsträdgårdsodling. På förmiddagen tar vi en tur genom trädgården och ser hur den är uppbyggd. Vi tittar på valet av ätbara och stöttande växter, vad vi kan göra för att vårda jorden och hur vi kan öka den biologiska mångfalden i trädgården. Framåt lunchtid skördar vi av trädgårdens fleråriga grönsaker och lagar tillsammans en enkel vegetarisk lunch i det vackra uteköket vid kursgården. Under och efter lunchen ges tillfälle att samtala om deltagarnas egna skogsträdgårdsdrömmar med permakulturens designprinciper som grund.

Kostnad inklusive lunch och fika: 900 kr/person. Barn 5-12 år medföljer vuxen till en kostnad av 100 kr (självkostnadspris för lunch och fika). Barn under 5 år gratis.

Anmälan: Anmäl dig genom att skicka ett mejl med namn, postadress, telefonnummer och antal personer till annelie.hilmerby@gmail.com Du kommer att få en faktura skickad till din e-postadress, och när den är betald är din plats bokad. Då får du ett bekräftelsemejl med biljett. Obs: antalet platser är begränsat.

Avbokningsregler:
Se vår policy för återbetalning

Tid: 10.00 – 16.00

Mötesplats:  Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund  – Vi träffas utanför entrén vid Fridhem kursgård och vandrarhem, Stjärnsund. Kom i tid – det kan vara ont om parkeringsplatser vid kursgården.

Klädsel och annat praktiskt: Se till att vara klädd för rådande väder. Rejäla skor eller stövlar är bra att ha. Ta med en vattenflaska. Vi är ute i sex timmar. Toalett finns på kursgården. Hundar får följa med om de hålls i koppel och inte stör övriga deltagare.

Tillgänglighet: Mångfaldsträdgården ligger på plan mark och har klippta gångar med hyfsat kort gräs. Det är alltså möjligt, men inte helt smidigt, att ta sig fram med rullstol, rullator eller barnvagn. Hör av dig i förväg om du har behov av ramp för att komma in till toaletten i huset.

Fika: Kaffe, te, saft/juice och kex/småkakor. Ange ev. specialkost i samband med bokningen.

Lunch: Vi lagar maten utomhus över öppen eld eller på stormkök. Det blir soppa, sallad och wok med fleråriga grönsaker och bröd med pålägg. Ange ev. specialkost i samband med bokningen.

Försäljning: I slutet av dagen finns möjlighet att handla plantor (ej buskar och träd), böckerna Skogsträdgården, Fleråriga grönsaker och Nötodlarens handbok samt Spelet om fleråriga grönsaker och vår skogsträdgårdsskylt.

Upptäck Stjärnsund: Passa på att sova över i Stjärnsund i något av de olika boenden som erbjuds i trakten och njut av skogarna, sjöarna, odlingarna och den gemytliga atmosfären. Polhemsmuséet är ett besöksmål du inte bör missa, liksom andra historiska platser längs ekomuséet Husbyringen. På Stjärnsundskiosken finns det möjlighet att hyra kanoter m.m. Läs mer om vad man kan göra i Stjärnsund på www.visitdalarna.se/stjarnsund

Kontaktperson: Annelie Hilmerby, 070-7980157, annelie.hilmerby@gmail.com

Detaljer

Datum:
juni 16
Tid:
10:00 - 16:00
Pris:
900kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige