» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Guidad visning: Mångfaldsträdgården och Permakultur Stjärnsund

september 7 | 10:00 - 12:30

300kr

Kom på en vandring genom den vilda skogsträdgården Mångfaldsträdgården i Stjärnsund! Här finns ett stort antal fleråriga växter såsom frukt- och nötträd och bärbuskar. En del av dem är ovanliga i vårt klimat (zon 4), som mullbär, storfruktig hassel, koreansk berberis och minikiwi. Du får bekanta dig med svampodling i stockar och flis, och en mångfald av fleråriga grönsaker. Du får se och höra om fladdermusholkar, insektshotell, trädgårdsdammar och annat som bidrar till den ekologiska balansen i trädgården. Guiden berättar även om föreningen Permakultur Stjärnsund och om permakulturinspirerade lösningar för hållbarhet och lokal självhushållning.

Kostnad: 300 kr/person. Barn t.o.m. 12 år medföljer gratis. Anmäl dig genom att skicka ett mejl med namn, postadress, telefonnummer och antal personer till annelie.hilmerby@gmail.com. Du kommer att få en faktura skickad till din e-postadress, och när den är betald är din plats bokad. Då får du ett bekräftelsemejl med biljett. Obs: antalet platser är begränsat.

Avbokningsregler: Vid avbokning fram till tre dagar innan visningen återfås biljettkostnaden. Likaså om evenemanget av någon anledning måste ställas in.

Tid: 10.00-12.30

Mötesplats:  Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund  – Vi träffas utanför entrén vid Fridhem kursgård och vandrarhem, Stjärnsund. Kom i god tid – det kan vara ont om parkeringsplatser vid kursgården.

Klädsel och annat praktiskt: Se till att vara klädd för rådande väder. Vi är ute i 2,5 timmar. Ta med en vattenflaska och kanske något att tugga på under vandringen. Toalett finns i närheten. Hundar får följa med om de hålls i koppel och inte stör övriga deltagare.

Tillgänglighet: Mångfaldsträdgården ligger på plan mark och har klippta gångar med hyfsat kort gräs. Det är alltså möjligt, men inte helt smidigt, att ta sig fram med rullstol, rullator eller barnvagn. Handikapptoalett finns på kursgården. Hör av dig i förväg om du har behov av ramp för att ta dig in i huset.

Försäljning: Efter visningen finns möjlighet att handla plantor (ej buskar och träd), böckerna Skogsträdgården, Fleråriga grönsaker och Nötodlarens handbok samt Spelet om fleråriga grönsaker och vår skogsträdgårdsskylt.

Upptäck Stjärnsund: Passa på att sova över i Stjärnsund i något av de olika boenden som erbjuds i trakten och njut av skogarna, sjöarna, odlingarna och den gemytliga atmosfären. Polhemsmuséet är ett besöksmål du inte bör missa, liksom andra historiska platser längs ekomuséet Husbyringen. På Stjärnsundskiosken finns det möjlighet att hyra kanoter m.m. Läs mer om vad man kan göra i Stjärnsund på www.visitdalarna.se/stjarnsund

Kontaktperson: Annelie Hilmerby, 070-7980157, annelie.hilmerby@gmail.com

Detaljer

Datum:
september 7
Tid:
10:00 - 12:30
Pris:
300kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige