» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Förädlingsodling: Mjölksyrning för småskaliga grönsaksodlare – Fullbokad!

juni 20 | 09:00 - 17:00

KURSEN ÄR NU FULLBOKAD. Denna dag är till för dig som är småskalig grönsaksodlare, seriös hobbyodlare eller aspirerande yrkesodlare och som vill lära dig hur mjölksyrning av grönsaker kan integreras i din odlingsverksamhet.

Under dagen kommer vi att mjölksyra grönsaker tillsammans och smaka på lite olika syrningar varav några även innehåller fleråriga grönsaker. Under dagen får du även lära dig om förädling under årets gång, mjölksyrningens kemi och tekniker, försäljning, utrustning, lagstiftning och hur man håller kurser för andra. Ni får även tillgång till en coach som kan hjälpa till att reda ut frågetecken kring era specifika förutsättningar. Vårt mål är att ni efter dagen har en tydlig bild av hur mjölksyrning kan integreras i er verksamhet/liv. Eftersom platserna är begränsad till tio har vi gott möjlighet att anpassa innehåll efter gruppens behov.

Tid: 9.00 till 17.00 och deltagarna förväntas kunna stanna hela dagen.
Kostnad: Registreringsavgift 100kr. Fika och lunch ingår. Platser är begränsad till endast 10 personer. Först till kvarn gäller. Dagen finansieras av Jordbruksverket.

Kursledare: är Brigid Lefevre – en entusiast för småskalig odling och mathantverk. Brigid driver FÖRÄDLAD andelsförädlingsodlig https://www.foradlad.com r hela skörden mjölksyras åt föreningens 40 andelsägare. Hon håller regelbundet kurser i mjölksyrning i diverse sammanhang. Ni får även tillgång till Emilia Rekestad som coach under dagen. Hon brinner för att “praktisera” hållbarhet på olika plan -socialt, ekologiskt och kulturellt. Att ge utrymme för lärande och dialog är centralt i hennes arbete med exempelvis processledning. Vid sidan om att vara frilansande leder hon kursen “Ett år i Omställning” som sker i samarbete med omställningsnätverket omställning.net och Eskilstunas folkhögskola. Emilia är utbildad trädgårdsmästare samt pedagog och är praktiker inom nätverket artofhosting.org.

Plats: Fridhem kursgård och vandrarhem, Bruksallén 10. Stjärnsund, Södra Dalarna

Boende: Om du är i behov av boende finns lite olika alternativ att tillgå här frid.nu eller om du säker på Stjärnsund på Airbnb

Annat att göra i Stjärnsund: När du ändå har vägarna förbi finns lite tips på annat att göra här https://www.visitdalarna.se/stjarnsund

Anmälan:KURSEN ÄR NU FULLBOKAD. När du fyllt i och skickat in detta anmälningsformulär samt betalat 100 kr till Annevi Sjöberg via swish 0733622509 så är du anmäld. Skriv “Fermentering 20 juni” i meddelandet vid swish. Om du behöver betala på något annat sätt kan du kontakta Annevi Sjöberg på 0733622509 eller annevi.lakemountain@gmail.com

 

Detaljer

Datum:
juni 20
Tid:
09:00 - 17:00

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige