» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fetved – hur gör man?

5 juni, 2021 | 09:30 - 16:00

1313kr

Fetved är självimpregnerad fura som har en hög beständighet, och därmed en kvalitet, som gör att virket håller längre än annat virke i modern produktion. Under denna dag är vi ute i skogen och du får lära dig både teori och praktik om hur man tillverkar fetved. Vi kommer att titta och jobba med träd som har behandlats i ett par år och är avverkningsmogna till hösten 2021. Några frågor du på svar på under kursen är: Vad kan man använda fetved till? Vilka verktyg behöver man? Hur och när gör man de olika ingreppen? Men det kommer även finnas mycket tid för dina egna frågor.

Datum och tider: 5 juni 09.30-16.00 (ungefärlig tid för avslut)

Plats: Stjärnsund i södra Dalarna.

Kostnad: 1050 kr exkl moms. Lätt fika ingår. Du tar själv med dig lunch. Det kommer finnas möjlighet att tillaga eller värma mat över öppen eld.

Anmälan: Klicka på denna länk. (Eller kopiera in denna adress i din webbläsare: https://forms.gle/LReuXuYynptQhmrg9). Sista anmälningsdag är 1 juni. Anmälan är bindande. Avbokning kan göras fram till två veckor före kursstart. Därefter endast mot läkarintyg. Uppdaterad info om anpassning i Coronatider hittar du här: https://plockhugget.se/kurser/

Kursledare: Mikael Edström, byggnadsvårdare och drivande i föreningen Fetvedens vänner http://www.fetvedensvanner.com/

Kursansvarig: Annevi Sjöberg annevi@plockhugget.se

Detaljer

Datum:
5 juni, 2021
Tid:
09:30 - 16:00
Pris:
1313kr

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige