» Kom på en av sommarens visningar
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Trädgårdsslöjd – slöjda för trädgården

september 7 | 14:00 - 18:00

600kr

Slöjda med oss i Mångfaldsträdgården i Stjärnsund! Bygg ett litet insektshotell, slöjda en äppelplockare eller en hastkorg, eller tälj skyltar till dina plantor. Vi slöjdar utomhus med handverktyg som kniv, yxa, träklubba och borrsväng, av material från skog och trädgård. Du får lära dig grunderna i att slöjda med färskt virke.

Kostnad: 600 kr/person inkl. material och enkelt fika. Barn t.o.m. 12 år 300 kr. Tänk på att det kan vara svårt att ha med små barn på denna aktivitet på grund av vassa verktyg och att deltagarna behöver koncentrera sig. Anmäl dig genom att skicka ett mejl med namn, postadress, telefonnummer och antal personer till annelie.hilmerby@gmail.com. Du kommer att få en faktura skickad till din e-postadress, och när den är betald är din plats bokad. Då får du ett bekräftelsemejl med biljett. Obs: antalet platser är begränsat.

Avbokningsregler: Vid avbokning fram till tre dagar innan visningen återfås biljettkostnaden. Likaså om evenemanget av någon anledning måste ställas in.

Tid: 14.00 – 18.00

Mötesplats: Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund – Vi träffas utanför entrén vid Fridhem kursgård och vandrarhem, Stjärnsund. Kom i god tid – det kan vara ont om parkeringsplatser vid kursgården.

Klädsel och annat praktiskt: Se till att vara klädd för rådande väder. Vi är ute i 4 timmar. Toalett finns i närheten. Hundar får följa med om de hålls i koppel och inte stör övriga deltagare. Ta gärna med egna verktyg om du vill, men det du behöver kommer att finnas på plats.

Tillgänglighet: Mångfaldsträdgården ligger på plan mark och har klippta gångar med hyfsat kort gräs. Det är alltså möjligt, men inte helt smidigt, att ta sig fram med rullstol, rullator eller barnvagn. Handikapptoalett finns på kursgården. Hör av dig om du behöver ramp för att ta dig in i huset.

Försäljning: Efter aktiviteten finns möjlighet att handla plantor (ej buskar och träd), böckerna Skogsträdgården, Fleråriga grönsaker och Nötodlarens handbok samt Spelet om fleråriga grönsaker och vår skogsträdgårdsskylt.

Lunch: Tips på matställen hittar du på www.visitdalarna.se/stjarnsund

Upptäck Stjärnsund: Passa på att sova över i Stjärnsund i något av de olika boenden som erbjuds i trakten och njut av skogarna, sjöarna, odlingarna och den gemytliga atmosfären. Polhemsmuséet är ett besöksmål du inte bör missa, liksom andra historiska platser längs ekomuséet Husbyringen. På Stjärnsundskiosken finns det möjlighet att hyra kanoter m.m. Läs mer om vad man kan göra i Stjärnsund på www.visitdalarna.se/stjarnsund

Kontaktperson: Annelie Hilmerby, 070-7980157, annelie.hilmerby@gmail.com

Detaljer

Datum:
september 7
Tid:
14:00 - 18:00
Pris:
600kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77674 Sverige