» Kom på en av sommarens visningar

Boka föreläsningar & kurser

Förutom våra lokala kurser i Stjärnsund kommer vi gärna till andra platser i Sverige och Norden för att hålla kurser om Skogsträdgårdar, Fleråriga grönsaker, Mångfaldsträdgårdar och Permakultur. Det är bara att höra av er till oss på stjärnsund@ihop.nu om ni vill att vi ska komma!

Skogsträdgårdsodling

På en kurs i Skogsträdgårdsodling ger vi den kunskap och de verktyg som du behöver för att komma igång med ett eget skogsträdgårdsprojekt. Vanligtvis går kursen över två dagar där vi varvar teori med praktiska moment och anlägger en liten skogsträdgård på någon lämplig plats. På Skogsträdgårdsbloggen hittar du en definition och mycket mer läsvärt om skogsträdgårdar.
Vi som föreläser eller håller kurser i detta är: Philipp Weiss, Annevi Sjöberg och Martin Gustafsson

Fleråriga grönsaker – upptäck, odla, njut

Philipp Weiss och Annevi Sjöberg från Stjärnsund är författare till boken Fleråriga grönsaker – upptäck, odla, njut som blev nominerad till årets trädgårdsbok 2016. De håller föredrag om hur man odlar och lagar mat med lättskötta, supernyttiga och miljösmarta fleråriga grönsaker som t.ex. daggfunkia, myskmalva, lungrot och fjällsyra. Läs mer om fleråriga grönsaker på flerårigagrönsaker.stjärnsund.nu

Våra trädgårdar – mångfaldens räddning?

I takt med att jordbruks- och skogsmarker blir mer enformiga och stadens grönytor minskar i vårt land kan trädgårdar vara en viktig oas för många arter. På våra kurser och föredrag om biologisk mångfald får du lära dig hur du kan gynna biologisk mångfald och ekosystemtjänster i din trädgård, bakgård, en park eller på en bondgård. Vi går igenom de många fördelar som en mångfald av växter, insekter och djur kan ge i en trädgård och ger tips på hur man man med ganska enkla medel kan skapa nya livsutrymmen för både växter, insekter och djur. Kom och lyssna på en föreläsning som handlar om konkreta exempel på ekosystemtjänster som vi har alldeles inpå knuten, nämligen i våra trädgårdar, parker och innergårdar.
Vi som föreläser eller håller kurser i detta är: Annevi Sjöberg och Philipp Weiss