» Kom på en av sommarens visningar

Bli volontärpartner

Kriterier för att bli volontärpartner/värd

Om du är verksam i Stjärnsundstrakten och har en gård, torp, trädgård, hushåll, eller skogsmark samt följer ekologiska eller hållbarhetsprinciper, kan du överväga att öppna ditt projekt för volontärer och bli en volontärpartner med Permakultur Stjärnsund.

Våra volontärer kan ge ett par extra händer för att hjälpa till med olika projekt. Många av våra värdar övar Permakultur eller ekologiska odlingsmetoder. Vissa värdar försörjer sig på deras gård, andra är intresserade av självförsörjning, en del är familjer eller individer. Det kan även vara kooperativ, samhällen och ekobyar som är volontärpartner till oss.

Att vara värd kan vara oerhört givande då du gör det möjligt för människor att lära sig om ekologiska odlingsmetoder och självförsörjning samtidigt som du visar på ett alternativt sätt att leva. Många volontärer blir så inspirerade av den erfarenhet de får att de börjar förändra sin livsstil och till och med startar egna ekologiska gårdar! Som värd förbättrar du kommunikationen och tillväxt inom den ekologiska rörelsen här i Stjärnsund men också i hela värden!

Föreningen Permakultur Stjärnsund har 3 olika medlemsnivåer: Aktiv medlem, Stödmedlem och Volontärpartner. För att ta emot volontärer måste man först bli medlem i föreningen genom att betala in 100 kr till vårt BG konto.

Anmäl dig som medlem i föreningen Permakultur Stjärnsund
Betala till BG 522-4100
Ange “Volontärpartner” och ditt namn i meddelandet när du gör betalningen.

När du betalat fyller du i följande formulär med en motivering och du godkänner även följande punkter.

Jag vill bli volontärpartner och godkänner följande kriterier:

 • Jag kommer att ge praktisk erfarenhet av ekologisk odling och andra möjligheter till lärande.
 • Jag kommer att ge tillräckligt med mat (och fika) för volontärerna.
 • Jag kommer inte ta pengar från volontärer för deras vistelse.
 • Jag förstår att många volontärer inte är erfarna bönder och bör inte förväntas ta ansvar för allt.
 • Jag har läst, förstått och är överens med uppdragsbeskrivningen och förbinder mig att respektera och stödja filosofin av denna rörelse.
 • Jag har ett långsiktigt intresse av samarbetet med volontärerna och Permakultur Stjärnsund.

För att ha volontärerna (ca 4 stycken) donerar man 240 kr / dag till volontärverksamheten på BG 522-4100. Detta ska täcka deras mat och boendekostnader hela säsongen.

  Ditt namn

  Din epost

  Telefon

  Motivera vad du behöver volontärhjälp med och vad som kommer byggas upp med deras hjälp under de kommande 5 åren.