» Kom på en av sommarens visningar

Hampisfären – ekologisk klädbutik

hampisfaren2Precis i utkanten av Stjärnsund hittar du Hampisfären, en  ekologisk klädbutik som också säljer kläder på nätet!  

Kläderna är tillverkade av 100% hampa, hampa/ekologisk bomull och underkläder i bambu. Hämpisfären säljer även hampaprotein och hampafrö. Du är välkommen att besöka hemmabutiken på  Bruksallén 3 i Stjärnsund eller i webshopen http://www.hampisfaren.se/

HampisfarenVarför väljer Hampisfären hampa?

Hampaplantan har en fantastisk potential och förbättrar miljön på många plan! Inga bekämpningsmedel eller kemikalier behövs för att odla eller framställa hampatyger! Inget extra vatten behöver tillföras. Plantan skjuter i höjden snabbt, rötterna går djupt ner i marken och tillför näring så att jorden går att brukas gång på gång utan att ta skada. Dess stora tålighet gör att den kan odlas både i varma och kallare klimat. Hampakläder är minst tre gånger slitstarkare än bomull svalkar på sommaren och värmer på vintern har antistatiska och antibakteriella fibrer så dom håller sig fräschare längre.

Skalade hampafrön är goda och innehåller 50% naturligt protein! Hampaoljan har en perfekt balans av organiskt omega 3-6-9 och andra nyttiga fettsyror. Välj hampaprotein som kosttillskott eller om du tränar. Idag tillverkas tusentals produkter utav hampa inte bara kläder utan mat, olja med omega 3-6-9, kosttillskott, industri olja, plaster, papper, byggnadsmaterial, hud och hårvårdsprodukter.