» Kom på en av sommarens visningar

Konsulter

Här följer en kort presentation av oss som arbetar med utbildning och konsultation inom permakultur, skogsträdgård och biologisk mångfald i hemträdgårdar.

Philipp Weiss

Philipp WeissPhilipp är utbildad civilingenjör i miljö- och vattenteknik och tekn. lic. inom teknisk fysik. Han är en av initiativtagarna till projektet Permakultur Stjärnsund och innehar ett certifikat i permakulturdesign. Han etablerar en skogsträdgård på 5000 kvm ett par kilometer utanför Stjärnsund och skriver om sina erfarenheter på sidan Skogsträdgårdsbloggen. Han intresserar sig för enkla tekniska lösningar och inspireras av gammalt hantverk. Philipp håller regelbundna föredrag och kurser inom permakulturdesign, skogsträdgårdar och hållbart byggande.

Annevi Sjöberg

anneviAnnevi var med och startade Permakultur Stjärnsund. Hon har tidigare arbetat internationellt som projektledare ochsamhällsengagemang kring miljöfrågor på Kiribati i Stilla Havet och i Kenya samt grundat och arbetat med webbsidan hallbarhetsguiden.se om design och hållbar utveckling. Hon är utbildad Miljövetare och Miljöingenjör och har även läst statsvetenskap och antropologi. Hon har genomgått två certifikatkurser i permakultur, en i Sverige och en i Etiopien samt en permakulturlärarutbildning i Australien. Idag jobbar hon bland annat med utbildning och konsultation inom permakulturdesign och biologisk mångfald i trädgårdar. Hon är även ordförande i den nationella föreningen Permakultur i Sverige.

Martin Gustafsson

MartinMartin bor i Stjärnsund och är trädgårdsmästare och har under flera år jobbat på Botaniska trädgården i Uppsala. Han har lång erfarenhet av att jobba med och undervisa om permakultur, ätbara växter och skogsträdgårdar. Martin är ledamot i svenska Permakulturföreningens styrelse. På Synvändan kommer han att ge en introduktion till permakultur och berätta varför han tror permakultur är ett viktigt redskap i arbetet mot mer levande och resilienta lokalsamhällen.

 

Hör gärna av dig till oss här!