Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Illustration och trädgårdsdesign

13 juli, 2013 @ 08:30 - 14 juli, 2013 @ 15:30

500 kr

bild skogsträdgård

På denna kurs har du möjlighet att börja lära dig hur man på illustrativa sätt kan presentera en idé om en utformning av en trädgård eller permakulturplats. Workshopen tar upp vilka material/element som kan finnas med i ett gestaltningsförslag och vilka tekniker som finns för att presentera dessa i form av en ritning med symboler och illustrationer.Så här ser upplägget för kursen ut:

 

Dag 1: Dagen börjar med några enkla ritövningar som uppvärmning och över går sedan i en designövning som utgår från en bestämd plats med vissa element, som träd, buskar, vatten, odlingslott etc. Du får jobba med att komponera och rita ut dessa med hjälp av blyerts och tusch.

 

Dag 2: Andra dagen får du skapa djup i designförslaget med hjälp av skugga och färg. Du får en introduktion i olika tekniker och öva på dem. För att sedan på eftermiddagen prova på andra sätt att visa upp djup och rumslighet i en presentation. Då får du öva på snitt, illustrationer och kika på lite mer avancerade tekniker som axonometri.

 

Kursen avslutas med att vi tillsammans tittar på vad vi har illustrerat, diskuterar kring de olika arbetssätten och vad de ger för resultat.

 

Kurspris: 500 kr inkl. lunch (lördag & söndag) samt vegetarisk fika (lördag & söndag). Frukost för de som sover över tillkommer till självkostnadspris men det går också bra att ta med eller laga egen frukost på plats.

Lärare: Joakim Wenner, Trädgårdsingenjör med inriktning landskapsplanering och trädgårdsdesign och Anna Sonesson, påbörjade Landskapsarkitekt utbildning men läser nu till Trädgårdsmästare i Skillebyholm.

Övernattning: Madrass i kurssal: 100kr/natt, flerbäddsrum: 175kr/natt, dubbelrum: 300kr/natt och enkelrum 400kr/natt. Tält kostar 100kr per tält/natt och då har ni tillgång till kök och badrum på Fridhems kursgård.

Anmälan: Betala nu för att anmäla dig
Vid frågor ring 0732022509 eller maila till annevi@ihop.nu
Max antal deltagare är 15st.

Detaljer

Börjar:
13 juli, 2013 @ 08:30
Slutar:
14 juli, 2013 @ 15:30
Pris:
500 kr