Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs i att bygga ”Tiny house” / Småhusbåt (Några sena återbud så det finns TRE platser kvar!!)

9 juli, 2018 @ 08:00 - 13 juli, 2018 @ 17:00

2900Kr

Lär dig bygga ett ”Tiny house” på en vacker och rofylld plats i Stigsbo i närheten av Stjärnsund. Småhuset, eller småhusbåten som vi kallar den, kommer byggas på ett båtunderrede, med samma teknik som om huset skulle byggas på hjul. Bilden ovan är en inspirationsbild på en bastu som kursledaren Peter Andersson byggt tidigare. Småhusbåten kommer att vara större!

Vad kommer du att lära dig på kursen? Kursen kommer att ge dig de grunder du behöver för att bygga ett billigt, vackert och vinterbonat småhus (som du kan sätta på hjul eller båtunderrede). Vi kommer att gå igenom de olika momenten och vi bygger alla tillsammans. Hur långt vi hinner i byggandet beror på många faktorer men tidigare erfarenhet har visat att  vi på en vecka bör hinna bygga stommen, fönster, dörr, yttertak, ytterpanel samt börja med isolering och innergolv. Underredet till husbåten kommer redan vara klar vid kursstart men vi berättar och visar hur den är konstruerad för de som är intresserade. Se inspirationsbilder längre ner,

Husdesign: Underredet till husbåten är 3,4 x 3,3 m men själva huset kommer att vara mindre med en liten uteplats. Huset kommer vara vinterbonat. Det mesta av virket kommer vara från egen skog i närheten av där husbåten kommer att byggas. Allt annat byggmaterial kommer i största möjliga mån vara återvunnet och ekologiskt. Ena lång- eller kortsidan kommer vara fönster.

Datum: Måndag 9 juli till fredag den 13 juli.

Tider: Mån-tors kl. 9-16 och fre kl. 9-13 (lunch 12-ca.13)

Plats: Småhusbåten kommer till stor del att byggas vid en sjö i Stigsbo utanför Stjärnsund. Deltagarna kommer gå igenom vacker skog 300 m varje dag för att nå byggplatsen. Eventuellt kommer en del delar att byggas vid Fridhem kursgård och vandrarhem i hjärtat av Stjärnsund.

Kursledare: Peter Andersson har under många år jobbat som snickare, är mycket händig och har tidigare byggt 6 tinyhous/små hus på hjul. Han har även tidigare lett kurser i hur man bygger dem. Peter bor med sin familj i ett egetrenoverat gammalt hus med vacker trädgård i Västerbyn i närheten av Stjärnsund. Han och hans familj är självförsörjande på grönsaker.

Kostnad: 2900 kr. Återbetalningspolicy

Mat: Alla deltagare får ta med egen matsäck och fika.

Boende: Det går bra att övernatta på plats om du har tält eller boka in sig på vandrarhem eller airbnb i Stjärnsund. Kolla in: http://stjärnsund.nu/permakultur-stjarnsund/boendemojligheter/

Anmälan: Max antal deltagare på kursen är 9 personer. Först till kvar gäller. Fyll i anmälningsformuläret nedan OCH skicka ett mail till whereiscarlo@hotmail.com så får du betalningsuppgifter för kursavgiften.

 

 

Detaljer

Börjar:
9 juli, 2018 @ 08:00
Slutar:
13 juli, 2018 @ 17:00
Pris:
2900Kr

Plats

Fridhems kursgård & vandrarhem
Annalisa Forsbergers väg 9
Stjärnsund, 77674 Sverige
+ Google Map