Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs i att bygga spåntak (fullsatt)

13 maj, 2017 - 14 maj, 2017

600 kr

Hur tätades tak innan plast och olja tog över? Vad är hållbarheten på ett traditionellt tak? Varför använda trä och framförallt HUR GÖR MAN?

Under denna helg kommer ni kunna  lära er den traditionella, beprövade metoden av spånläggning med aspspån. Tekniken funkar även med andra träslag men aspen har speciella egenskaper som gör att den användes mycket till takläggning.

Projektet som vi tillsammans kommer göra är att lägga färdigt taket på en Eko-stuga, som är ett hantverk för sig. Denna helg kommer vara utformad på ett så sätt så att man får pröva jobba på ett riktigt hustak men också prova på olika varianter för att verkligen förstå metoden,konstruktionen och materialen. Hur är takkonstruktionen gjord, vilka lutningar är acceptabla, hur gör man runda former? Vill ni ha svar på dessa frågor så uppmanar jag er att komma och prova helgen 10-11:e Maj!

Info om helgkursen

  • Mat ingår under helgen.
  • Tältning tillåtet på tomten.
  • Tillgång till sjö och bastu.
  • Kan vara till hjälp att läsa på lite innan för att få en ide om metoden.
  • Projekt huset är ett pågående projekt och under våren sommaren kan det finnas många möjligheter till att lära sig om hållbar konstruktion.
  • Projektet drivs av Lightfeetliving som bygger det som en demostration i ekologisk konstruktion. Stommen är handgjord med lokalt timmer, taket gör vi med aspspån, väggar görs i naturmaterial som lera, halm och sågspån.
  • Max 20 deltagare.

Kontakta joshua@roxendal.com med ev. frågor.

Oskars som är en entusiastisk jordbrukare och kunnig byggare från Latvia kommer med med sina egna kluvna spån och kommer vara ledare för takläggningen.

Joshua Roxendal som är byggnadsledare för naturstugan kommer vara värd och assistent till Oskars.

Välkommen!

Anmälan / betalning

Kursen är nu fullsatt

Ange ditt namn och "Takspån".

Bilder från spåntaksläggning

Bilder från bygget av stommen

Detaljer

Börjar:
13 maj, 2017
Slutar:
14 maj, 2017
Pris:
600 kr
Evenemang Kategori:

Plats

Permakultur Ihop, Garpenberg
Kaspersbovägen 2
Garpenberg, 77071
Telefon:
0730647462