Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jord till bord – mer hälsosam mat, tack!

4 augusti, 2014

1450 kr

Stuart Pledger från Permakultur Stjärnsund bjuder in till en dag fylld med inspiration, praktisk träning, erfarenhetsutbyte och interaktiv dialog kring frågorna; ”Vilka möjligheter och utmaningar påverkar produktion av hälsosam och smakrikt mat i Sverige? Vad göra för att öka produktion av hälsosam mat?

Den 4 augusti 2014 händer det på Stockholms Universitet (inte i Stjärnsund)…två mycket kända internationella profiler och aktivister inom ekologisk odling och permakultur kommer till Sverige;

Joel Salatin, Polyface Farms, internationellt känd eko-bonde som Tidningen Time har kallat för ”världens bästa bonde”. Han har lyckats gör sin gård sensationellt lönsamt med innovativa odlingsmetoder och ett genialt marknadsföringssystem som riktar sig direkt till konsumenten. Polyface Farms har byggt en krets av hängivna kunder som gärna betalar en slant för smakrik, hälsosam mat direkt från gården. Joel vill inspirera en ny generation till att satsa på hälsosam matproduktion. Joel´s senaste bästsäljande bok heter; Fields of Farmers: Interning, Mentoring, Partnering, Germinating

Darren Doherty, Regrarians Ltd. Darren är en känd permakulturprofil som åker världen runt för att hjälpa folk att tiofaldiga sin odlingsproduktivitet.

Inte nog med det, ni får också tillfälle att träffa svenska innovatörer såsom;

Jörgen Andersson, Fjällbete i Jämtland och Savory Nordic Hub berättar hur vi i Norden kan göra för att främja möjligheten för att få flera att ta upp ekologiskt odling i Norden.

David Andersson, Ecoera och Chalmers Challenge Lab presenterar hur biokolsproduktion kan vara en lösning för klimatkrisen och samtidigt vara en inkomst källa för jordbrukare.

Pella Thiel, Stödförening för Omställning Sverige beskriver hur landet sjuder av odlingsintresse på grässrotsnivå.

Philipp Weiss, Permakultur Stjärnsund bygger ett regionalt centrum för permakulturutbildning och permakulturella odlingstekniker.

Stuart Pledger, Circular Economic Forum – berättar om hur radikal resurseffektivitet kommer förändra matproduktion

För mer information och priser kolla in evenemangets facebooksida https://www.facebook.com/events/752136718152507/

 

 

Detaljer

Datum:
4 augusti, 2014
Pris:
1450 kr

Plats

Stockholms Universitet
Stockholm, Sverige
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/752136718152507/

Arrangör

Stuart Pledger
Telefon:
0705-251605
E-post:
stuart.pledger@sustainleaders.com