Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Chark-kurs (inställd)

21 september, 2013

400 kr

köttproduktion salami

KURSEN ÄR INSTÄLLD PGA FLERA AVHOPP

Lär dig att:

  • Göra egen skinka på nöt-, vilt- och fläskkött
  • Göra egen salami
  • Röka kött (kall och varmrökning)
  • Lagra och fermentera kött och köttprodukter
  • Förvara köttprodukter
  • Undvika bakterier, mögel och andra vanliga misstag
  • Enkelt och säkert tillaga chark produkter hemma
  • Svar på vanliga frågor kring charkprodukter

bjorn-olfenius-charkBjörn Olfenius är utbildad kock och har jobbat med och fördjupat sig i en omfattande mångfald inom matlagning. Hans stora matintresse och kärlek för kvalitet har lett honom till en stor kompetens i tillagning av matvaror från grunden. Kvalitets-råvaror är lika viktiga för honom som mångfald och pris.

Att jobba med lokalproducerade och naturliga produkter är centralt för Björn, och detta speglar sig i hans arbete på Färna herrgård, Skinnskatteberg. Han har under många år utvecklat ett flertal  olika och enkla sätt att tillverka och förbättra charkeri-varor i hemmaköks-miljö. Hans önskan är att människor får ett aktivt intresse för matlagning från grunden, och lär sig processen om hur mattillverkning pågår, i traditionella metoder och modern teknik.

Han har hållit kurser i mjölksyrning och fermentering av grönsaker, ost tillagning i hemmamiljö och bakning i olika tekniker av bröd och bakverk. Nu bjuder han på en kurs i charkeri-tillagning och kommer lära ut grunderna och tekniker som alla kan använda sig av i sitt eget kök hemma.

Anmäl dig genom att betala kursavgiften här

 

Detaljer

Datum:
21 september, 2013
Pris:
400 kr
Evenemang Category:

Plats

Stjärnsund

Arrangör

Permakultur Stjärnsund
Telefon:
022580303
E-post:
stjarnsund@ihop.nu
Webbplats:
http://stjärnsund.nu