Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Certifieringskurs i Permakulturdesign (PDC), 72 timmar.

25 april, 2014 - 19 oktober, 2014

7000 kr

För andra året i rad anordnar vi denna uppskattade kurs i Stjärnsund. Kursen omfattar totalt 72 timmar med fyra undervisningsträffar (långhelger) mellan april och oktober 2014. Här hittar du mer om vad permakultur är.

Datum: Fyra långhelger den 25-27 april, 12-15 juni, 12-14 september & 18-19 oktober under året 2014

Kostnad: Totalt 5500kr för kursen och 1500kr för mat. Deltagarna bekostar själva boende och kurslitteratur.  Vad går pengarna till?

Vad ingår i kursen? En certifikatkurs är en grundkurs enligt internationell standard. I grova drag kommer följande ämnen att diskuteras under kursens gång:

– Permakulturens grunder (historia, etik, designprinciper)
– Systemtänkande & mönsterspråk
– Kartritning
– Designprocessen
– Designverktyg
– Jord
– Vatten
– Växtlära
– Odlingstekniker
– Skogsträdgårdar
– Biologisk mångfald
– Byggande & boende

Kursen i Stjärnsund kommer ha en särskild fokus på etablering av skogsträdgård, ekologiskt byggande, biologisk mångfald i trädgårdar och biomimetik/mönsterspråk. Föreläsningarna på kursen kommer att varvas med praktiska övningar utomhus, grupparbeten, interaktiva övningar, diskussioner och studiebesök till spännande projekt i närområdet kring Stjärnsund.

Mellan träffarna genomförs ett större grupparbete (eller enskilt arbete) i form av en designuppgift av en trädgård/boende som redovisas löpande under kursens gång. Efter utförande av godkänd designuppgift utdelas ett certifikat i permakulturdesign enligt internationell standard. Exempel på designuppgifter från 2013-års kurs kan du hitta här.

Vem riktar sig kursen till? Denna kurs vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt och lokalt för ett mer hållbart samhälle. Framförallt så kommer du att lära dig att permakulturdesign handlar om systemtänkande, att utgå ifrån en plats specifika förutsättningar för att bygga upp lokalanpassade alternativ för matproduktion, bostäder, vatten- och energiförsörjning, samhällsstrukturer och företagsmöjligheter. Du lär du dig grunderna i hur du kan arbeta med naturens lagar och utgå ifrån en plats specifika förutsättningar för att bygga upp lokalanpassade alternativ. En certifikatkurs innefattar framför allt teoretiska men även praktiska moment och ger dig en grundläggande utbildning och verktyg att fortsätta lära. Kursen ges enligt internationell standard, den är cirka 72 timmar lång och innehåller ämnen som är desamma världen över och ämnen som är mer anpassade till vårt klimat. På kursen kommer du att träffa flera likasinnade och chansen är stor att du får vänner för livet!

Lärare: Huvudlärare på kursen är Martin Gustafsson, Philipp Weiss och Annevi Sjöberg. Ansvarig diplomerad permakulturdesigner är Esbjörn Wandt. Läs mer om lärarna här.

Övernattning: Det går att övernatta på Fridems vandrarhem och som kursdeltagare kan du tälta för 100 kr/tält/natt eller sova i sovsal för 100 kr/pers/natt. Du får också 25kr rabatt om du väljer flerbäddsrum. Kontaktuppgifter och priser finns på Fridhems webbplats.

Kurslitteratur:  The Earth Care Manual (Patrick Whitefield) och Permaculture Design (Aranya)

Ansökan: Max antal deltagare är 20 st. Det är först till kvarn som gäller. Anmäl dig till kursen här!

Avbokning: kan göras fram till tre veckor före start. Därefter kan avbokning ske mot uppvisande av läkarintyg. Vid avbokning återbetalas erlagt belopp förutom en administrationsavgift på 700 kr. Efter kursens start sker ingen återbetalning.

Frågor? Kontakta Annevi Sjöberg annevi.lakemountain@gmail.com eller Philipp Weiss 0729239153.

Hoppas att vi ses i Stjärnsund!

Klicka här om du vill få Permakultur Stjärnsunds nyhetsbrev.

 

Designprocessen2 copyKarta2IMG_2474

 

 

Detaljer

Börjar:
25 april, 2014
Slutar:
19 oktober, 2014
Pris:
7000 kr

Plats

Permakultur Stjärnsund
Bruksallén 16
Stjärnsund, 77071 Sverige
+ Google Map

Arrangör

Permakultur Stjärnsund
Telefon:
022580303
E-post:
stjarnsund@ihop.nu
Webbplats:
http://stjärnsund.nu