Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sveriges Agroforestryträff 2014

7 november, 2014 - 9 november, 2014

kr300

Den 7-9 november händer det! Agroforestrynätverket i Sverige och Permakultur Stjärnsund bjuder in till workshops, diskussioner och föredrag om Agroforestry i kallt klimat. Vad är Agroforestry? Läs mer om det här… 

Syftet med träffen är att samla personer som redan arbetar med, eller vill börja utforska Agroforestry så att vi kan utbyta erfarenheter och lyfta kunskap och praktik till en högre nivå. En målsättning är även att lägga grunden för ett svenskt nätverk/organisation för Aroforestry. 

Klicka här för att se Agroforestryträffens PROGRAM

Klicka här för att ladda ner presentationerna som visades på träffen

Datum: Smygstart fredagen den 7 november för den som vill få lite tid att umgås och prata innan träffen drar igång på riktigt lördagen den 8 till söndagen den 9 november

Plats: Fridhems kursgård och vandrarhem i Stjärnsund, Södra Dalarna (drygt två timmar nordväst om Stockholm)


Pris: 300 kr för deltagande på träffen
. Kostnad tillkommer för boende och mat.

Mat: På fredagskvällen serveras det vegetarisk middag och/eller fika på Fläckemyrans Ekocafé i Rörshyttan och under resten av träffen lagar Aiva vegetarisk mat att köpa på Fridhems kursgård. Frukost kostar 60kr, lunch 80kr, middag 80kr och fika 20kr per person. Du kommer att kunna köpa matkuponger för de måltider du vill ha. Det finns en lanthandel i Stjärnsund för den som vill handla egen mat eller snacks.

Boende: Det går bra att övernatta på Fridhems vandrarhem och det går också bra att boka privat boende hos de personer som är listade här.  Ni kan kontakta dem direkt.

Hitta hit & transport: Stjärnsund ligger naturskönt beläget i södra Dalarna, cirka 25 km från Hedemora och 2.5 timmar med bil från Stockholm. Vi uppmuntrar dig dock för miljöns skull till samåkning eller att du tar tåget. Om du tar tåget så åker du till Hedemora station. Därifrån går det några bussar på på fredagen (se DalaTrafik) men inte på lördag och söndag. På denna sida så kan du erbjuda eller finna samåkningsmöjligheter från olika platser i landet eller från Hedemora. Det kommer att vara några Stjärnsundsbor som erbjuder skjuts från Hedemora för en mindre kostnad.

 

Parkering: I första hand vid  Fridhems kursgård, Stjärnsunds skola (mitt emot Fridhem) och Lanthandeln. Om det är fullt ställ er på lämplig plats längs vägarna.

Kvällsaktivitet: På fredagen blir det finns det möjlighet att umgås på Fläckemyrans Ekocafé och på lördagen blir det öppen scen på Café Gabriel Stjärncrona, så ta gärna med er sångrösten och ett instrument eller två och bidra till en fin kväll!

Agroforestrykarta & posterpresentation: Vi håller på att göra en digital Sverigekarta där vi hoppas få med de Agroforestryprojekt som pågår i Sverige. Vi hoppas därför att du som har mark som odlas/förvaltas på ett sätt som ingår i Agroforestry-konceptet vill presentera det kort på lördag morgon den 8 november i form av en posterpresentation. Om du är intresserad av det så meddela det gärna när du anmäler dig eller genom att skicka ett mail till oss. Här hittar du goda råd och ett exempel på hur en posterpresentationen kan göras.

Registrering: Vi kommer finnas i receptionen på Fridhems kursgård på fredag kväll och lördag morgon då du även har möjlighet att köpa matkuponger och checka in om du skall bo på Fridhem. Registreringen är viktig för Agroforestryträffen finansieras av Leader-bidrag och era namnteckningar behövs för vår redovisning och för att vi ska få ut bidraget.

Anmälan: Agroforestryträffen är nu fullbokad! Om du vill ta del av de samlade resultaten från träffen eller få information om liknande evenemang i framtiden så får du gärna anmäla dig till Permakultur Stjärnsunds nyhetsbrev här 

Frågor: Kontakta Annevi Sjöberg på 0733622509 / annevi.lakemountain@gmail.com eller Johanna Björklund på 0706796688 / johanna.bjorklund@oru.se

orebroREALSlogrikken Print

Anmälningsformulär

Klicka här om du vill få Permakultur Stjärnsunds nyhetsbrev.

Detaljer

Börjar:
7 november, 2014
Slutar:
9 november, 2014
Pris:
kr300

Plats

Stjärnsund
77071 + Google Map

Arrangör

Permakultur Stjärnsund och Svenska Agroforestrynätverket