Bloggare

Martin bor i Stjärnsund och är trädgårdsmästare och har under flera år jobbat på Botaniska trädgården i Uppsala. Han har lång erfarenhet av att jobba med och undervisa om permakultur, ätbara växter och skogsträdgårdar. Martin är ledamot i svenska Permakulturföreningens styrelse. På Synvändan kommer han att ge en introduktion till permakultur och berätta varför han tror permakultur är ett viktigt redskap i arbetet mot mer levande och resilienta lokalsamhällen.

Karl har en magisterexamen i Biomedicin och är författare till boken “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan”. Är även licensierad Crossfit-tränare och expert för SvD-bilagan ”Sport & Hälsa”. Tidigare har han forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet och arbetat som medicinjournalist för ett flertal tidningar. En långvarig kronisk inflammationssjukdom har motiverat honom att söka egna svar när det gäller kopplingar mellan mat och hälsa. Nu hjälper han andra att ta kontroll över sin egen hälsa.

http://karlhulten.se/

David har en lång bakgrund i IT och mediaproduktion som började i högstadiet där han växte upp i Montana, USA. Efter 3 års filmutbildning i Sverige skiftar han fokus till film- och bild. Han är en uppfinnartyp med mycket skaparglädje och stort intresse för förnybar energi och hållbara transportmedel. Permakulturutveckling och ett liv i samklang med naturens eco-system är det han lever för idag. Han koordinerar volontärerna i projektet Permakultur Stjärnsund och utvecklar demonstrationsträdgården där.